Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közélet

Megválasztottak a helyi önkormányzat tagjának a 2014-es önkormányzati választáson, a 3. legtöbb szavazattal váltam a testület tagjává. Köszönöm szépen a választók bizalmát!

A Baján - egy régebbi Egyesület átalakulásával - a 2013. májusában megalakult Bagolyvárvédők Egyesülete vezetőségi tagjává választottak. Sikerült közös összefogással elérni, hogy az örökhagyó akaratának is megfelelően a bajai Bagolyvár Miskolczy Ferenc emlékhelyévé, alkotásainak bemutatóközpontjává válhatott. Az Egyesület tagjai saját kétkezi munkájukkal is tevékenyen vettek rész a megnyitás előkészületeiben. Az Egyesület honlapot és facebook oldalt is működtet. A vezetőségi tagságról azóta - éppen azért mert nyugállományúként és helyi képviselőként sok a más irányú elfoglaltságom és keveset tartózkodom Baján - lemondtam.

A 2014. évi országgyűlési és EU-parlamenti választásokra felkértek, hogy vegyek részt a bajai 30-as szavazókör szavazatszámláló-bizottságának munkáiban, delegált tagként.

A múltamról: Munkába állásom óta vagyok szakszervezeti tag, 1979 óta eleinte középvezetői (bizalmi), majd 1990 óta vezetőségi választott képviselőként.

Részt vettem anno a munkaverseny-mozgalomban is, szép sikereket érve el brigádunk vezetőjeként.

Aktív résztvevője voltam a bajai közéletnek is a testvérvárosi kapcsolatok kialakulásakor, egészen 2000-ig voltam (véleményem szerint) sikeres segítője a testvérvárosi kiutazások és vendégfogadások szervezésének. Egy jó ideig a Bajai Testvérvárosi Egyesület elnökeként tettem ezt. Nagyrészt ennek kapcsán ismerkedhettem meg az európai gondolkodásmóddal, viselkedési normákkal. Nagyon jó viszonyt sikerült kialakítani sok bajai és waiblingeni család között, de az intézményi kapcsolatos is ígéretesen fejlődtek ebben az időszakban.

1994 előtt évekig voltam egy 90 lakásos társasház közös képviselője és az Újvárosi Általános Iskola szülői közösségének egyik meghatározó személyisége, az Iskolaszék-választás szervezője és lebonyolítója.

Bátmonostorra költözésünkkel az iskolásoknak tartottam számítástechnikai szakkört és bekapcsolódtam a helyi közéletbe is. Meglehetősen sok munkám fekszik a Bátmonostori Civil Egyesület megalakulásában, Alapszabályának megfogalmazásában és a Bíróságnál történő bejegyeztetésében is. Aktívan tevékenykedem minden lehetséges közösségi megmozdulásban, rendezvényben, falu-szépítésben, informálásban. Megszerkesztettem és azóta is kezelem az Egyesület web-lapját és blog-oldalát is.

A községi Önkormányzat tulajdonában álló kft felügyelőbizottságának elnöke és a kft honlapjának karbantartója is én vagyok, ahogy  a Bölcsődének is kellett egy internetes megjelenést kreálnom.

.